HŐSZIVATTYÚ
Egyszerű, mindenek felett álló, meggyőző elv

A hűtőszekrény működésével összehasonlítva, a hőszivattyú működése egyszerűen elképzelhető: a levegőből, a vízből, vagy a talajból hőenergiát von ki és továbbadja a fűtési rendszernek. Az ingyen környezeti energiát először a hőszivattyú hőcserélőjéhez (elpárologtató) vezeti. Itt található a folyékony hűtőközeg (munkaközeg), amely ekkor az energiaforrás hőjét felveszi, és eközben elpárolog. A kompresszor beszívja a gáz halmazállapotú munkaközeget és összepréseli. A nyomás megnő, a hőmérséklet megemelkedik. Ezt követően egy második hőcserélő (cseppfolyósító) gondoskodik róla, hogy a hő a fűtési keringető rendszernek átadásra kerüljön. Ezt követően a nyomáscsökkentő szelepen át a nyomás leépítésre kerül, és az egész körfolyamat kezdődik elölről.

Ön választ: talajhő szonda vagy talajhő kollektor

A talajhő szondás és a talajhő kollektor esetén a hőkinyerési teljesítmény a készülék nagyságától és a talajviszonyoktól függ.
Kisebb telkek esetén javasolt a talajhő szonda alkalmazása, mely 50 m mélységig telepíthető. A talajhő kollektornak nagyobb területre van szüksége. A kollektorfelületet 1,2 - 1,5 m mélységben telepítik és 8 kW hőigényre kb. 250 m2 telepítése javasolt.

Így működik:
A talajban felmelegedett víz/fagyálló keverék az elpárologtatóban hőenergiát ad át a munkaközegnek. Eközben a hűtőközeg elpárolog, a kompresszor megnöveli a nyomást és ezzel a hőmérsékletet úgy, hogy a második hőcserélőnél a hőt a fűtési víznek átadja. Itt a hűtőközeg ismét cseppfolyósításra kerül, és a nyomást a nyomáscsökkentő szelep lecsökkenti. Ily módon a lakás fűtési energiájának 75%-t a talajhőből nyeri.

Sokat megtakaríthatunk egy okos koncepcióval

Nem is gondolná az ember, hogy háztartásunk energia felhasználásának több mint 70 %-át lakásunk fűtésére fordítjuk. Érdemes tehát figyelmet fordítanunk fűtési berendezésünkre, annak energia forrására, hogy kellően hatékony és takarékos legyen.

Egy logikus döntés

Az értelmes energiafelhasználást helyzet megköveteli. A fosszilis energiahordozók eltüzelésekor keletkező CO2 a fő oka környezetünk növekvő károsodásának. Azon hőtermelő berendezések, melyek nagyrészt megújuló energiát használnak fel, kerülnek egyre inkább előtérbe. A szükséges maradék energiát gyakran elektromos áram felhasználásával pótolják.

A megfelelő technikával megoldva...

A hővédelmi szabványnak megfelelően a modern épületek hőszükséglete egyre csökken. Az egyre jobb hőszigetelésekkel az ember el kell döntse a felhasználandó energiaforrást, a fűtési technikát, az üzemelési költséget, de a környezetre káros hatásokról is dönt egyben. A nagy hatékonyságú rendszerek csökkentik az energia felhasználást, egyben az energia felhasználás költségeit.


Felelősség és tiszta energia

Intelligens fűtési rendszerek ez energia felhasználás 75 %-át ingyenesen a környezetből nyerik. Aki az energia felhasználását még tovább csökkenteni szeretné, olyan intelligens integrál rendszert kell használnia, amely a környezeti energia felhasználásával állít elő fűtési energiát, használati melegvizet, sőt a szellőztetésre fordított energiát is visszanyeri.
A jó döntés egyre gyorsabban térül meg.

Intelligens technika, átgondolt rendszer.

A legfontosabb egy intelligens rendszer beépítésekor, a pontos illesztés, megfeleltetés az igényekhez. Az integrált rendszereink ezt a feladatot optimálisan látják el. Az új WPF hőszivattyú sorozat hűtőközege R-410, ami megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is. A készülék működtetésének összes energia felvevő tagját beleértjük a jóságfok kiszámításába, így készülékünk gazdaságossága egyedülálló.

Bemutatkozás |  Klímatechnika |  Szellőzéstechnika |  Napenergia |  Hőszivattyú |  Referenciák |  Kapcsolat